Intel bevestigt dat er geen terugroepactie komt voor hun 13e en 14e generatie CPU, ondanks instabiliteitsprobleem

Intel bevestigt dat er geen terugroepactie komt voor hun 13e en 14e generatie CPU, ondanks instabiliteitsprobleem

Intel is begonnen met het geven van openheid over de aanhoudende instabiliteitsproblemen met hun 13e/14e generatie Raptor Lake CPU's. Deze week bevestigde het bedrijf dat er een "microcode patch" aankomt om het probleem te voorkomen. Het is nu echter duidelijk dat de al instabiele Intel 13e/14e generatie CPU's permanent beschadigd zijn. Intel heeft duidelijk gemaakt dat ze geen plannen hebben om de getroffen CPU's terug te roepen.

Intel heeft ook bevestigd dat hoge voltages niet de enige reden zijn waarom de 13e en 14e generatie Core CPU's crashen en dat ze het probleem nog steeds onderzoeken. Intel stopt desondanks niet met de verkoop van de getroffen CPU's en heeft niet bekendgemaakt hoeveel chips onherstelbaar beschadigd zijn of waarom ze deze chips blijven verkopen voordat er een oplossing beschikbaar is.

 

 

In antwoord op The Verge heeft Intel duidelijk aangegeven dat ze geen plannen hebben om hun 13e/14e generatie Raptor Lake CPU's terug te roepen. Zodra Intel hun microcode fix vrijgeeft, zal het fungeren als een "preventieve oplossing". Dit zou ervoor moeten zorgen dat Raptor Lake CPU's niet langer beschadigd of instabiel worden in de toekomst. "Het is mogelijk dat de patch enkele instabiliteitsverbeteringen biedt aan processors die momenteel worden beïnvloed; klanten die echter instabiliteit ervaren op hun 13e of 14e generatie desktop processors gebaseerde systemen moeten contact opnemen met Intel customer support voor verdere assistentie," voegde de woordvoerder toe.

Voor nu raadt Intel gebruikers van Raptor Lake aan om het BIOS van hun pc bij te werken zodat de standaardinstellingen van Intel worden gebruikt voor hun desktop CPU's. Zodra de BIOS fix volgende maand uitkomt, adviseren ze gebruikers van getroffen CPU's om hun BIOS onmiddellijk bij te werken om toekomstige schade aan hun processors te voorkomen. En terwijl je wacht op een betrouwbaardere fix, wil je misschien onze prijsvergelijker bekijken om de beste deal te sluiten voor je volgende favoriete game.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief